Owocowe drugie śniadanie

Gruszkowy przysmak

Ostatnio mam wenę i czas na bardziej zdrowe odżywianie (różnie mi to wychodzi:)), ale dzielnie próbuję walczyć ze złymi nawykami w postaci ciasteczka do kawy, czy też słonych przegryzek. Ostatnio na drugie śniadanie przyrządziłam sobie mały posiłek, który nie dość, że zdrowy to jeszcze sycący. Na domowej półce znalazłam świeże gruszki i postanowiłam, że coś z nich wymyślę:) Gruszki są dla mnie symbolem kończącego się lata, ostatnich promieni słońca i zbliżającej się jesieni, która choć nieśmiało, już puka do naszych okien.

Niżej podaje przepis na małe, co nieco:

Czas przygotowania: ok.5 min

Składniki:

1 dojrzała gruszka

2 łyżki otrąb (ja dodałam żytnie)

2 łyżki płatków owsianych

Pół małego kubeczka jogurtu naturalnego

Cynamon

Opcjonalnie: orzechy, migdały lub kto co lubi

Sposób przygotowania:

Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na większe kawałki, posypujemy otrębami, płatkami. Następnie polewamy wszystko jogurtem, posypujemy delikatnie cynamonem i dodajemy migdały.

W ekspresowym tempie mamy pyszny deser lub przekąskę:)

Polecam do wypróbowania!

DSC04462
Coś pysznego
DSC04461
Coś prostego i

2 uwagi do wpisu “Owocowe drugie śniadanie

  1. Mniam! Jaka fajna, szybka przekąska 🙂
    Bardzo lubię szybkie przepisy, a mój ulubiony deser to truskawki z cukrem i ze śmietaną, niestety tylko w sezonie truskawkowym 😉

    Polubienie

Dodaj komentarz