Gruszkowy przysmak
Ostatnio mam wenę i czas na bardziej zdrowe odżywianie (różnie mi to wychodzi:)), ale dzielnie próbuję walczyć ze złymi nawykami w postaci ciasteczka do kawy, czy też słonych przegryzek. Ostatnio na drugie śniadanie przyrządziłam sobie mały posiłek, który nie dość, że zdrowy to jeszcze sycący. Na domowej półce znalazłam świeże gruszki i postanowiłam, że coś z nich wymyślę:) Gruszki są dla mnie symbolem kończącego się lata, ostatnich promieni słońca i zbliżającej się jesieni, która choć nieśmiało, już puka do naszych okien.
Niżej podaje przepis na małe, co nieco:
Czas przygotowania: ok.5 min
Składniki:
1 dojrzała gruszka
2 łyżki otrąb (ja dodałam żytnie)
2 łyżki płatków owsianych
Pół małego kubeczka jogurtu naturalnego
Cynamon
Opcjonalnie: orzechy, migdały lub kto co lubi
Sposób przygotowania:
Gruszkę obieramy ze skórki, kroimy na większe kawałki, posypujemy otrębami, płatkami. Następnie polewamy wszystko jogurtem, posypujemy delikatnie cynamonem i dodajemy migdały.
W ekspresowym tempie mamy pyszny deser lub przekąskę:)
Polecam do wypróbowania!
Mniam! Jaka fajna, szybka przekąska 🙂
Bardzo lubię szybkie przepisy, a mój ulubiony deser to truskawki z cukrem i ze śmietaną, niestety tylko w sezonie truskawkowym 😉
PolubieniePolubienie
Ja też uwielbiam truskawki(przyrządzone w taki sposób jak napisałaś i chyba w każdej postaci;)) szkoda, że tak szybko się kończą:/ Teraz mam smak na śliwki;)
PolubieniePolubienie